Sådan kan man lave sine fuldkornspastaer selv

Jeg lavede denne portion med vand. Det fungerede fint nok, men jeg vil nok mene, at det er bedre med æg.

100 gr. “00” italiensk hvedemel
100 gr. almindelig hvedemel
100 gr. fuldkornsspeltmel
1 drys salt
Lidt olivenolie
3 æg

(i stedet for 3 æg brugte jeg)
Mælk svarende til 2 æg og græsk yoghurt svarende til 1 æg piskes sammen.

Lav en fordybning i melet og hæld æg (eller mælkeblandingen) ned i. Med en gaffel røres melet i lidt efter lidt til det er en dej. Ælt den godt med hænderne. Hiv og ælt – stræk og ælt. Giv dejen tæv. Bliv ved i nogle minutter til den er lækker og elastisk.

Brug en pastamaskine til at rulle dejen ud og “skære” den i de tynde strimler.

Alternativt kan man bruge en kagerulle og en kniv, meeen det er noget smartere med maskinen…