Warning: Use of undefined constant replace_meta_widget - assumed 'replace_meta_widget' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/0/1/dengodemad.dk/httpd.www/wp-content/plugins/customize-meta-widget/customize-meta-widget.php on line 21 Muslingesuppe | Nemme opskrifter. Hurtige opskrifter. Gode opskrifter. Mine opskrifter. Lækre opskrifter. God mad. Nem mad. Spis og vær glad. Drik rødvin til.

The soup from heaven!

Forret til 4
Hovedret til 2
Dejlig enkel og virkelig velsmagende suppe.

1 kg friske blåmuslinger
1 finthakket løg
2 finthakkede fed hvidløg
2 gulerødder skåret i tynde strimler
½ finthakket bladselleri
1 porre – det grønne i tynde strimler, det hvide finthakket
3 dl tør hvidvin (den billige Frascati fra Netto er fin). Alternativt kan 3 dl af hvedeøllet du drikker til bruges.
1 dl hønsebouillon

Gør muslinger klar. Rens dem under koldt rindende vand. Dem der er lukket, eller lukker sig når der bankes lidt på dem, skal bruges – resten smides ud.
Varm en stor gryde og svits grøntsagerne i lidt olie i et par minutter og hæld vin og bouillon ved. Lad det stå et 5 minutters tid.
Smid muslingerne i gryden og læg låg på. Lad det dampe 4-5 minutter til muslingerne har åbnet sig igen.
Dem der stadig er lukket skal kasseres!

Spis brød og drik en kølig Paulaner weissbier til.