Warning: Use of undefined constant replace_meta_widget - assumed 'replace_meta_widget' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /customers/9/0/1/dengodemad.dk/httpd.www/wp-content/plugins/customize-meta-widget/customize-meta-widget.php on line 21 Osso buco med gremolata | Nemme opskrifter. Hurtige opskrifter. Gode opskrifter. Mine opskrifter. Lækre opskrifter. God mad. Nem mad. Spis og vær glad. Drik rødvin til.

Dejlig osso buco toppet med en lækker gremolata – prikken over i’et.
Spis kartoffelmos, brune ris eller måske bulgur til.

Til 4 personer skal du bruge:
4 skiver okseskank
lidt olivenolie til stegning
salt og peber
3 gulerødder
3 løg
4 stilke bladselleri
2 dl kraftig rødvin
1 ds flåede, hakkede tomater
1 stor dåse tomatpuré
2 dl vand
1-2 laurbærblad
1 kvist timian
2 fed hvidløg

Gremolata:
Revet skal fra en øko-citron (øko, så er der ikke gift i den)
1 lille bundt persille, hakket
3 fed presset hvidløg

Husk, at det tager tid at lave en god osso buco!

Først skærer man et par ridser i skankerne, så ikke de krummer sig sammen når de bliver brunet. Brun dem i olie i en stor tykbundet gryde. Tag kødet op og krydr med salt og peber.
Gulerødder, løg og bladselleri skæres i små tern og stykker, hvidløg hakkes fint. Svits det hele i gryden med lidt mere olie i nogle minutter. Tilsæt tomatpuré, rødvin og flåede tomater sammen med vand, laurbær, timian og lidt salt og peber og bring det i kog. Kast kødet tilbage i gryden og lad det simre under låg i 2 1/2 – 3 timer.

Gremolata:
Alle ingredienserne hakkes fint og blandes godt sammen. Gremolataen drysses over retten til sidst.

Velbekomma 😉