Så det’ jul igen, så det’ jul igen. Nej, hvor er det dejligt det er juuul.

Til småkagerne skal man bruge:

150 gram smør
150 gram sukker
200 gram hvedemel
1 tsk vaniliesukker
1/4 tsk stødt ingefær
1 dl hakkede mandler
50 gram hakket mørk chokolade
1 spsk syltet ingefær, hakket i meget små tern

Og således gør man:
Smelt smøret (jeg ved ikke om en echte bager smelter smøret, men det gør det lidt nemmere og småkagerne smager fint alligevel) og rør det sammen med sukker. Bland mel og vanilie i, Tilsæt mandler, chokolade og hakket ingefær. Saml dejen til en pølle med en diameter på ca 3 cm. Pres den lidt firkantet og ad den trække indpakket i køleskab i 3 timer.
Varm ovnen op til 200 grader.
Skær dejen ud i skiver på 2-4 mm og læg dem på bagepapir på en plade. Bag dem ca. 8 minutter i midten af ovnen.
Lad dem køle på en rist.

Pynt dem med smeltet hvid chokolade eller glasur når de er kølet af.