15-20 smukke cupcakes
200 g. mel
1/2 spsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
120 g. smør
175 g. sukker
2 æg
2 tsk. vaniljesukker
1 1/4 dl. mælk
100 g. frosne blåbær

Frosting
45 g. blødt, usaltet lurpak smør
40 g. flormelis
100 g. flødeost (eks. Philadelphia)
1 tsk. vaniliesukker
2-3 spsk. citronsaft

Det er sådan set ret enkelt at lave sådan nogle cupcakes. Dejen blandes og blåbær vendes i.
Start med at smelte smøret så det er klar. Bland så mælk og æg. Så skal alle de resterende ingredienser blandes i en større skål, hvor mælk/æg først piskes i lidt af gangen til det har en god konsistens. Så piskes den smeltede smør i. Så skal blåbærene vendes forsigtigt i dejen. Det skal gøres rimelig hurtigt, så ikke bærene smatter helt ud i dejen.
Muffinformene fyldes op så de er halvt – trekvart fyldte og så skal de bage ved 200 grader i 20-25 minutter.

Når kagerne er færdige skal de køle ned inden frostingen laves og fyldes på.

Tricket med frostingen er, at smøret skal være rigtig blødt. Stil det evt på køkkenbordet når kagerne sættes i ovnen, så det bliver ritti blød.
Vaniliesukker og flormelis blandes og piskes med smøret. Når det er godt sat sammen, piskes flødeosten i. Når det er pisket sammen, hældes citronsaften i lidt af gangen. Hold øje med at det ikke bliver for flydende.

Når kagerne er kølet ned, dekoreres de med frostingen og så kan man jo lige sætte et lille blåbær på toppen 🙂