Ok, måske lidt overkill at bruge filet til retten! Mindre kan sagtens gøre det og med alle de lækre ingredienser kan det næsten ikke gå galt.

Den portion jeg lavede var nok til 4 personer og jeg brugte:

6-800 gram oksefilet i mundrette stykker (andre udskæringer virker også fint)
2 store løg i rustikke stykker
4 gulerødder i ditto
500 gram champignon
2 stængler bladselleri i skiver
4 fed hvidløg i skiver
1 chili i strimler (jeg fjernede kernerne,. skal det være lidt stærkt behold kernerne og smid eventuelt en chili mere i)
4 laurbærblade
7 peberkorn
1 god dusk frisk timian
1 stor kvist frisk rosmarin
1 tsk cayennepeber
1 spsk edelsüss paprika
1/2 liter hønsebouillon
1 flaske kraftig rødvin
10 perleløg, hele
3/4 af en stor dåse tomatpuré
Salt & peber
Olivenolie

Brun kødet i olien med lidt salt og peber. Tilsæt løg og hvidløg og svits videre et par minutter. Tilsæt gulerødder, bladselleri, chili og champignon sammen med paprika og cayennepeber og svits nogle minutter igen. Bland tomatpuré i og rør det godt rundt. Tilsæt laurbærblade, peberkorn, timian og rosmarin og ja, svits lidt længere. Tilsæt så bouillon og rødvin og perleløg og lad det simre 1 1/2 time under låg og så 1/2 – 1 time uden låg.

Spis med en god rustik kartoffelmos og brød til. yummy yummy 🙂