… eller kødkage, hvis ikke det skal lyde så smart…

Du skal bruge:

400 g hakket svinekød (10-12%)
150 g kalve-, kyllinge- eller andelever i små terninger
150 g bacon i små tern
1 dl rød- eller hvidvin
2-3 spsk cognac eller portvin
2 fed presset hvidløg
2 æg
1 spsk. syltede grønne peberkorn eller 1/2 spsk. hvide peberkorn
1 spsk. frisk timian (eller 2 tsk tørret)
salt og friskkværnet peber
3 skiver parmaskinke til toppen

Rør alle ingredienserne godt sammen og lad det trække et par timer. Kom farsen i en godt smurt form (ca. 1 liter). Glat overfladen og læg parmaskinken over og top med et par timiankviste. Bag pateen ved 180 grader i 1-1 1/2 time. Pateen skal have løsnet sig helt i kanterne. Lad den køle af til næste dag – gerne under let pres. Løsn pateen, slå den ud af formen og skær den i de fineste skiver og spis med lidt cornichoner, oliven, chutney, blandet grøn salat, og rugbrød. eller flüte 😉

Bon appetit 🙂